AKTIVITETER

Aktiviteter for islandske heste

Saga Svendborg arrangerer kurser og foredrag, rideture i naturen og forskellige sociale arrangementer

Her på siden finder du informationer om de aktiviteter for islandske heste, som Saga Svendborg arrangerer. Du kan også finde link til fotogallerier fra tidligere aktiviteter. Kommende aktiviteter finder du i vores KALENDER.

IMG_8738

Kurser og foredrag

Vi vil alle sammen gerne blive bedre til gangarterne eller horsemannship og blive klogere på vores hestes adfærd. Vi holder derfor kurser og foredrag, så vi har mulighed for at lære nyt og få inspiration sammen med andre. Vi samarbejder også med andre klubber på Fyn om fx juniorarrangementer og Alrid.

Har du en idé til et kursus eller foredrag, så send det til en af medlemmerne i aktivitetsudvalget.

Afholdte kurser og foredrag

Clinic med Jón Stenild og Eilifur, kursus med Rasmus Møller

Foredrag med bl.a. Theresa Schumann, dyrlæge Lise Grønbæk Møller, Jens Overgaard Blåkilde og dyrlæge Louise Laustsen samt vildmarksguide Peter Vester om hans liv i den svenske ødemark

Gædinge Games som en 3-dages clinic

Alrid springtræning ved Janne og Mikkel med underviser Morten Neye

Klubaftener med Alrid ved Jannie Holm og Equine Touch ved Malou Willumsen

Medincinhåndteringkurser med dyrlæge Lise Grønbæk

_DSC1914a

Junior og ungdom

Vi mange unge islænderryttere, som vi gerne vil skabe gode rammer for. Der kommer typisk gang i aktiviteterne, når en gruppe forældre går sammen om at lave forløb eller aktiviteter. Klubben støtter gerne aktiviteter for vores børn og unge – også økonomisk.

Har du en idé til aktiviteter for juniorer og unge, så send det til en af medlemmerne i aktivitetsudvalget eller bestyrelsen.

Afholdte junior-unge aktiviteter

Saga Ungdom 2021/22 for klubbens unge ryttere

Juniorlejr-Cup 2013 med deltagere fra hele landet. Der var undervisning i gangarter, agility, stævnetræning og teambilding samt rideture til vandet og aftensmad på McDrive

_DSC2783

Avl og bedømmelser

Vi er mange, der avler både professionelt og på hobbyniveau. Vi vil alle gerne blive klogere på, hvordan vi kan forbedre vores avl uanset om målet er eliteheste eller gode skovtursheste. Vi holder derfor vejledende bygningsbedømmelser og følshow, og vi tager også på stutteribesøg og inviterer interessante foredragsholdere.

Har du en idé til et avlsrelateret arrangement, så send det til en af medlemmerne i aktivitetsudvalget.

Afholdte aktiviteter om avl

Saga Svendborg ridetur

Rideture i naturen

Vi har en fantastisk natur på Sydfyn med gode rideruter, velkendte og lokalkendte. Vi forsøger at samle større og mindre grupper til rideture i fællesskab. Her kan vi alle være med og nyde vores islandske heste.

Kender du et rigtig godt område at ride tur i, eller har du en idé til en tur, så skriv til en af medlemmerne i aktivitetsudvalget.

Afholdte rideture

Ridetur med skov og strand ved Elsehoved og til Svelmø i 2020 og igen i 2021 og 2022.

Seniortur til Landeland, hvor vi red ud fra Almindingen på en 12 km tur og senere på aftenen hyggede med grillmad – Weekendtur Langeland

Længere rideture fra Holstenshuus gennem Øksenhaverne, i Nørreskoven på Tåsinge og fra Oure.

Julerideture fra Tankefuldbanen og Oure med gløgg, varm cacao og æbleskiver – Jul 2013 og jul 2014 og fra Holstenshuus 2019 og 2021.

Strikkeklub

Hygge og fællesskab

Vi har sociale arrangementer, hvor vi hygger med mad og heste. Vi har arbejdsdage, hvor vi i fællesskab vedligeholder vores skønne baneanlæg, klubhus mm. Vi har strikkeaftener og fester mm.

Har du et forslag til et fællesarrangement, så skriv til en af medlemmerne i aktivitetsudvalget.

Afholdte klubevents

Arbejdsdage hvert forår og efterår, hvor vi vedligeholder Tankefuldbanen og bygningerne – Arbejdsdag 2016, Arbejdsdag 2019 og Arbejdsdag 2021

Medlemsfest sidst på året – Comboyfest 2014

Medlemsaftener med underholdning, hvor vi spiser og hygger – Saga fortælling

Klubaftener, hvor vi møder nye mennesker og dem vi kender, rider og spiser sammen – Klubaften 2015

Strikkeaftener om vinteren, hvor der strikkes islandske sweatre, og islandsk flydeterapi i Gymnastikhuset på Tåsinge